Prezes i współzałożyciel Polskiego Towarzystwa Dietetyki Sportowej.

Członek organizacji Professionals in Nutrition for Exercise and Sport (PINES) zrzeszającej dietetyków sportowych z całego świata oraz członek towarzystwa The International Society of Exercise and Immunology (ISEI), organizacji skupiającej osoby zainteresowane tematyką immunologii wysiłku fizycznego. Wykształcenie dietetyczne zdobywał na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Obecnie kontynuuje edukację w Instytucie Guru Performance, czołowej europejskiej placówce szkoleniowej zajmującej się tematyką żywienia w sporcie. Opiekun merytoryczny portalu Eggsperci.pl

 

Jaką potrawę z jaj lubi Pan najbardziej?

Zdecydowanie jaja na miękko. Płynne żółtko zawsze cieszy moje oko.

Jak ozdabia Pan jaja na Wielkanoc?

Niestety w ostatnim czasie tradycja ta została trochę przeze mnie zaniedbana, ale na szczęście w rodzinie pojawiło się nowe pokolenie, które z pewnością tę przyjemną część świąt wielkanocnych reaktywuje, a przy okazji pozwoli mi samemu poznać odpowiedź na to pytanie.

W co lub w kogo rzuciłby Pan jajem w ramach protestu?

Preferuję mniej radykalne środki wyrazu protestu. Poza tym w jajkach znajduje się zbyt wiele cennych składników odżywczych, żeby tak lekkomyślnie marnować je na naszych oponentów ;)

Co to znaczy żyć z jajem?

Czerpać radość z życia i nie martwić się drobiazgami, na które i tak nie mamy wpływu. I uśmiechać się, jak najwięcej!

Co było pierwsze - jajo, czy kura?

Według naukowców jajo. W związku z tym, że wierzę w owoce nauki, nie pozostaje mi nic innego jak im zawtórować – jajo. 

 

Save to PDF
loader