Klimat Przedgórza Sudeckiego inspiruje nas od samego początku istnienia Kotliny Natury. To właśnie natura kształtuje charakter nasz i naszego regionu.​

Pochodzimy z Gostkowa, okolicy uzdrowiska Szczawno Zdrój u przedgórza Sudetów - znanych ze sprzyjających warunków uprawy roślin i hodowli zwierząt. To właśnie inwentarz jest priorytetem lokalnych rolników i producentów. Cały nasz region słynie z produkcji m.in. tradycyjnych serów, razowych mąk, żurów, jogurtów i właśnie jaj od kur hodowanych metodami alternatywnymi. Sudety są również coraz chętniej odwiedzanym regionem turystycznym, a my osobiście możemy potwierdzić jego piękno.

Zainspirowani naturą

Zainspirowani pięknem natury w naszej okolicy, postanowiliśmy pielęgnować ideę alternatywnego chowu jaj. A co do sprawców naszych ulubionych przekąsek - w hodowlach zapewniamy im odpowiednie przestrzenie, często pokryte bujną roślinnością, do jak najbardziej prawidłowego i naturalnego funkcjonowania. Jajo to produkt wymagający troski na każdym etapie powstawania, a chowy alternatywne są odpowiedzią na potrzebę pielęgnacji tego co smaczne i naturalne.

Dlaczego warto sięgać po naturalne produkty? 

Wszyscy chcemy jeść smacznie i zdrowo. Nic dziwnego, że w ostatnich latach można dostrzec swoisty “renesans” naturalnych produktów. Coraz częściej, również w dużych miastach, dostępne są świeże, sezonowe warzywa i owoce, naturalne sery czy wędliny. W restauracjach serwowane są dania ze specjalnie wyselekcjonowanych składników. Żywność ekologiczna ma właściwości zdrowotne, szczególnie istotne, np. dla alergików, osób przestrzegających zbilansowanej diety, czy po prostu każdego kto świadomie dobiera składniki do swoich posiłków.

Wierzymy, że jajo, jak niewiele innych produktów, jest w stanie stworzyć bazę dla idealnego dania. Pamiętamy o tym, szczególnie troszcząc się o nasze nioski. Choć są one bardzo wymagające, to właśnie chowy alternatywne są odpowiedzią na potrzebę pielęgnacji naturalnego smaku. Dlatego, dbając o jak najwyższą jakość produktów, stawiamy m.in. na chowy ekologiczne, chowy na wolnym wybiegu, oraz chowy kur zielononóżek.

 

Save to PDF
loader