Założycielka i właścicielka cukierni NANAN we Wrocławiu. Absolwentka prestiżowej szkoły kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie.

Przygoda Justyny z cukiernictwem i kulinariami zaczęła się niepozornie, bo od… Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, gdzie uzyskała dyplom na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji. Po studiach wyjechała do Włoch i tam właśnie połknęła bakcyla cukiernictwa, co Podczas wyjazdu do Włoch, co zainspirowało ją do dalszej edukacji.

Ukończyła prestiżową szkołę Le Cordon Bleu w Londynie. Uczyła się tam sztuki cukierniczej na najwyższym poziomie. Jako absolwentka pracowała m. in. w luksusowym The Ritz Hotel.

Po powrocie do Polski, wspólnie z Barbarą Migdał-Bobrowską, otworzyła we Wrocławiu własną cukiernię, gdzie serwowane są głównie monodesery, na bazie najlepszych produktów. 

Jaką potrawę z jaj lubisz najbardziej? 

Creme brulee

Jak ozdabiasz jaja na Wielkanoc? 

Ubieram jajka w „gumki recepturki” i następnie gotuję je w wodzie ze skórkami od cebuli, a na koniec wyskrobuje na nich wzory.

W co lub w kogo rzuciłabyś jajem w ramach protestu?

W nikogo, bo szkoda jaja :) Lepiej z niego zrobić deser.

Co to znaczy żyć z jajem? 

Żyć na wesoło.

Co było pierwsze - jajo czy kura? 

Zdecydowanie jajo! 

 

 

 

Save to PDF
loader